O nama

ŠKOLA TANGA CADENA – DOBRODOŠLI!

Tango škola Cadena – Beograd Vas poziva da dođete i uživate sa nama, igrajući tango.
Želimo da dugogodišnje iskustvo u plesu prenesemo drugima.  Pri tome ne postoje bilo kakva ograničenja u prethodnom poznavanju plesova ili godinama. Posebnu pažnju posvećujemo stabilnosti, dinamici i muzikalnosti u plesu. Igranje tanga budi specifičan osećaj, harmoniju između plesnih partnera i nije ga lako opisati rečima – treba ga doživeti!

Časove u tango školi Cadena vode Goran Kitanović i Ana Stevanović. Tehnički direktor škole je maestro Rafael Ramirez. Pomoćni instruktor i asistent je Bojana Jovanović.

Goran i Bojana su se dugo bavili standardnim i latino-američkim plesovima.
Učestvovanjem na brojnim seminarima kod poznatih tango učitelja, obogaćuju plesnu veštinu, ali takođe i shvataju različitost stilova i karaktera u tangu. Saradnjom sa maestrom Rafaelom Ramirezom stalno unapređuju tehnički nivo.

goran bojana

U školi tanga Cadena učenike podučavaju različitim stilovima uz posebno naglašenu preciznost, stabilnost i harmoničnost u plesu.

Ana Stevanović se bavila folklorom duže od decenije. Kao solistkinja ansambla nastupala je na svim značajnim scenama Beograda, a kulturu i tradiciju Srbije i bivše Jugoslavije predstavljala je i u inostranstvu.
Nakon toga, plesala je kubanski folklor, afro rumbu i salsu. Poslednjih godina pleše tango.
Učila je tango od renomiranih domaćih i inostranih instruktora. Svaku vrstu podučavanja vidi kao dvosmeran proces.

ana